Cincisprezece containere încărcate cu deşeuri, descoperite în Portul Constanţa

Foto: Garda de Coastă

Cincisprezece containere încărcate cu deşeuri au fost descoperite în Portul Constanţa, acestea provenind din Germania şi fiind destinate unei firme din Prahova. Comisarii Gărzii de Mediu nu au permis importul acestora pe teritoriul României.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în continuarea cercetărilor în cazul din 7 mai, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi un reprezentant al Agenţiei FRONTEX, au identificat, luni, alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeaşi firmă din judeţul Prahova care efectuează activităţi de import în România.  

„În urma verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, în cantitate de aproximativ 300 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României”, se arată în comunicat.  

Sursa citată menţionează că în acest caz a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. De asemenea, în cauză, poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, pentru folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor.  

Săptămâna trecută, autorităţile au descoperit zece containere care veniseră din Germania pentru aceeaşi firmă din Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here