Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a luat, potrivit rezultatelor exit poll-ului de la ora 21.00, un scor de 5,3%. Astfel, sondajele arată ca AUR va face parte din legislatura 2020-2024. Candidata din partea AUR la alegerile din 6 decembrie, avocata Diana Șoșoacă a devenit noua vedetă a mișcării „anti-botniță”, care militează împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a fost înființat în septembrie 2019 de George Simion, militant pentru unirea Basarabiei cu România. El a organizat proteste cu tentă naționalistă în Ținutul Secuiesc și, mai recent, s-a făcut cunoscut prin mișcările de stradă împotriva măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS_COV_2.

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Tărziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”, absolvent al Facultății de Medicină și al Facultății de Filosofie, și doctor în filosofie în 2005.

Alianța pentru Unirea Românilor își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, „pentru însăși existența noastră ca neam”.

„Familia este baza oricărei societăți sănătoase. De aceea, este vital ca societatea să stimuleze constituirea de familii, să sprijine și să apere familia. Membrii unei familii au o legătură de singe, dar și una de ordin spiritual, integrată în unitatea complexă a neamului.

Națiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu. Iubirea de neam este firească și se exprimă prin păzirea și afirmarea creatoare a ființei și geniului național, precum și printr-un efort conștient de armonizare cu celelalte neamuri, în concertul universal al omenirii.Idealul național este reunificarea tuturor teritoriilor care aparțin comunităților românești istorice.

Credința creștină este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală. Libertatea și demnitatea persoanei sint de neconceput în absența legii morale, care este conținută în învățătura de credință.

Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată. Libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică sint esențiale într-o democrație”, se arată în viziunea AUR.

*Avocata cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor

Diana Șoșoacă este avocata IPS Teodosie care a contestat în instanță restricția de organizare a pelerinajului la Peștera Sfântului Apostol Andrei.

Pe portalul Tribunalului Constanța este înregistrată, cu data de 18 noiembrie, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare parțială a HCJSU Constanța nr. 72/10.11.20, cu privire la articolele ce interzic participarea la procesiunile și pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.

Potrivit avocatei Diana Ivanovici Sosoaca, acțiunea este înregistrată la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța și urmează să fie depusă o cerere, pentru a se judeca de urgență, având în vedere faptul că la sfârșitul acestei luni este Praznicul Sf. Apostol Andrei și conform tradiției urmează să fie organizat pelerinajul de la Peștera și Mănăstirea Sf. Ap. Andrei, din comuna Ioan Corvin, județul Constanța, scrie Agerpres.

„Noi cerem instanței să constate neconstitutionalitatea parțială a unor articole și puncte din articolele Hotărârii nr. 72/10.11.20 CJSU Constanța, în conformitate cu drepturile ce decurg din Articolul 29 din Constituția României, ce prevede că dreptul religios și la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este și război”, a declarat avocata Arhiepiscopiei.

*Amendă la înfățișarea la Tribunal

Prima înfățișare la Tribunal a avut loc marți, 24 noiembrie. Avocatul cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor, Diana Ivanovici Șoștoacă, nu purta mască. Procesul a debutat cu o serie de amenzi date de jandarmi la intrarea în sediul Tribunalului, acolo unde mai mulți susținători ai partidului AUR au venit alaturi de candidatul partidului la Senat, Diana Ivanovici Sosoaca, cea care este și avocatul Arhiepiscopiei Tomisului în acest dosar.

„În jurul orei 14.30, polițiști din cadrul Secției 3 și jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, aflandu-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat faptul că, pe strada Traian din municipiul Constanța, în fața Judecătoriei Constanța, are loc o manifestație publică spontană. Forțele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, în sensul că nu și-au putut justifică prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. „De asemenea, polițiștii Secției 3 au sancționat contravențional o femeie și un bărbat, care nu purtau mască de protecție, cuantumul total al amenzii fiind de 4.000 de lei”, mai spun cei de la IPJ. Femeia fară mască este chiar avocatul Arhiepiscopiei.

*A forțat intrarea în curtea Mitropoliei Iași

Aproximativ 100 de persoane conduse de avocata Diana Iovanovici-Sosoaca au forțat intrarea în curtea Mitropoliei, de Sf Parascheva, nerespectand regulile de distanțare socială și nepurtand mască de protecție.

*Circ la Spitalul Lețcani

Candidată din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile din 6 decembrie, avocata Diana Șoșoacă a făcut circ la venirea ministrului Nelu Tataru, la Spitalul din Lețcani.

„De ce internați oameni asimptomatici? Câți oameni sunt internați în acest spital, domnule Tătaru? Suntem parte din poporul român și așteptăm să ne răspundă! Mor oamenii cu zile în spitale! Domnule Tătaru, îți e frică să vorbești cu poporul român? Rușine, domnule Tataru, că ești plătit din bani publici!

De ce nu vă puneți costumele să vă apere de COVID? Deci nu e așa de periculos covidul dacă intrați fară costumele speciale? Unde vă sunt tunelurile dezinfectante cu care ați omorât copiii din Romania, nenorociților, criminalilor?! Mizeriilor ce sunteți, ați omorât un popor întreg!”, sunt doar câteva dintre replicile pe care avocata Sosoaca i le-a aruncat ministrului.

*Scandal într-o piață din Iași

Diana Șoșoacă s-a arătat revoltată de decizia Comitetului pentru Situații de Urgență de a închide piețele.

„Nu trebuie să permiteți să vi se închidă hala pentru că românul e prea obedient. E dreptul vostru să munciți, în condițiile în care hypermarketurile nu se închid, sunteți tot magazine și voi.”, a îndemnat candidata AUR.

Avocata a amenințat că va ataca în instanță hotărârile Cabinetului Orban care ar intra în vigoare de luni.

„Am vorbit cu avocații mei și vom da în judecată aceste măsuri. Păi, ce facem? Îmbogățim hypermarketurile și romanii noștri sărăcesc?”, a declarat Diana Iovanovici-Sosoaca.

Aceasta a intrat în conflict și cu poliția locală, după ce i s-a atras atenția că nu poartă mască.

„Nu aveți nicio baza legală pentru nimic. Nu există nicio cercetare științifică care să vă ateste că masca aia vă protejează. Am 22 de cercetări științifice de la Oxford și Harvard care spun că nu folosește la nimic masca”, a explicat avocata.

Sursa: Ziare.com

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here