Cine sunt americanii care trec de la Biden la Trump?

Sursa: Flickr

<< Cursa dintre Joe Biden și Donald Trump este foarte strânsă. În primele trei luni ale anului 2024, candidații nu au fost niciodată la mai mult de trei puncte distanță, în media sondajelor naționale, cu Trump în frunte în cea mai mare parte a perioadei respective. Aceasta este o noutate pentru Trump: în cele două campanii prezidențiale anterioare, el nu a condus niciodată media sondajelor electorale generale pentru nicio zi. Mai îngrijorător pentru Biden, Trump se află în față în mai multe dintre statele swing pe care le-a pierdut în 2020. Rezultatul din șase state – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania și Wisconsin – este susceptibil să fie decisiv. Un segment mic, dar critic, din rândul alegătorilor care l-au susținut pe Biden atunci, spune acum în sondaje că intenționează să îl părăsească. Cine sunt aceștia? >>

<< Pentru a afla, am construit un model statistic de evaluare a modului în care ar putea vota un alegător ipotetic, pe baza caracteristicilor demografice. Datele noastre provin de la YouGov, o organizație de sondaje online, care intervievează săptămânal peste o mie de persoane despre profilul lor demografic, istoricul de vot și intențiile de vot. Am combinat toate rezultatele sondajelor sale începând din ianuarie 2023 pentru a obține un portret detaliat al preferințelor de vot ale americanilor. Utilizați (lucru posibil în textul original – n.tr.) meniurile de derulare pentru a introduce orice combinație de caracteristici – vârstă, sex, religie și altele – pentru a construi un american ipotetic și a vedea estimarea noastră asupra votului acestui grup. Sau apăsați butonul pentru a vedea un alegător aleatoriu. Modelul nostru se va actualiza continuu pentru a încorpora sondajul YouGov din fiecare săptămână.

Alegătorii care propulsează renașterea în sondaje a lui Trump ar putea reprezenta o surpriză. În timp ce preferințele alegătorilor albi nu s-au schimbat prea mult din 2020, minoritățile rasiale – din punct de vedere istoric, fundamentul sprijinului pentru democrați – s-au îndepărtat de Biden. Trump a reușit, de asemenea, să reducă semnificativ avantajul succesorului său printre tinerii alegători, acesta fiind un alt grup de bază al democraților. Biden va spera ca acești democrați, odinioară loiali, să vor întoarce spre partid odată ce campania se va încinge.

Rasa este adesea menționată ca fiind diviziunea centrală în politica americană, însă cel mai puternic predictor al intenției de vot este religia. Un model care nu cunoaște nimic în afara afilierii religioase a respondenților poate identifica în mod corect candidatul preferat al acestora în 62% din cazuri, comparativ cu 59% pentru rasă. Dintre mormoni și alegătorii evanghelici, 73% declară că îl susțin pe Trump. Asta, comparat cu doar 13% dintre ateii declarați.

În locul realinierii bruște care a avut loc în 2016 și 2020, când Trump a atras alegători albi din clasa muncitoare, pierzându-i pe cei educați la colegiu, în acest an alegătorii care oscilează în ambele direcții sunt mai asemănători: tind să fie tineri; de culoare sau hispanici; și locuiesc în orașe. Acest lucru sugerează că au alianțe partinice mai slabe și acordă mai puțină atenție politicilor.

Prin urmare, ambele tabere vor crede că pot câștiga, pe măsură se apropie alegerile. Și puteți folosi acest instrument pentru a explora tipul de alegător – să zicem, un bărbat negru de 40 de ani, absolvent de liceu, dintr-o zonă rurală din Georgia – care ar putea face diferența. >>

  • Modelul nostru se bazează pe datele sondajului furnizate de YouGov, care obține răspunsuri de la un eșantion reprezentativ la nivel național de aproximativ 1.500 de americani în fiecare săptămână. Am adunat toate rezultatele de la începutul anului 2023, însumând aproape 100.000 de răspunsuri individuale. Am eliminat oamenii care nu au spus că intenționează să voteze nici pentru Joe Biden, nici pentru Donald Trump la alegerile prezidențiale din acest an.
  • Pentru a estima intențiile de vot pe baza profilurilor demografice, adaptăm un model de regresie logistică folosind metoda LASSO, o tehnică statistică care elimină sau reduce impactul anumitor variabile pentru a maximiza acuratețea datelor nevăzute. Modelul nostru ține seama nu doar pentru cele opt caracteristici demografice detaliate mai sus, separat, ci și pentru modul în care interacționează între ele. De exemplu, trecerea grupului de vârstă enumerat de la 75+ la 18-24 crește drastic șansele ca un alegător alb să-l susțină pe domnul Biden, dar reduce de fapt această probabilitate pentru un alegător de culoare. Modelul nostru include, de asemenea, media națională a sondajului pentru cei doi candidați principali în fiecare săptămână. Ca urmare, dacă unul dintre ei câștigă sau pierde teren în sondajele generale, modelul va schimba automat probabilitățile de intenție de vot pentru fiecare profil demografic în aceeași direcție. Actualizăm modelul în fiecare săptămână pentru a ține cont de date suplimentare ale sondajelor și noile medii naționale ale sondajelor.

Inteligența Artificială este la un pas distanță de-a pune capăt carierelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here