Cine ar putea compensa exporturile de grâu din lume din acest an, în locul Rusiei și Ucrainei

Recolta record de grâu din India și silozurile pline din această țară vor ajuta la satisfacerea nevoilor țărilor importatoare, deoarece transportul cerealelor din Rusia și Ucraina va fi foarte dificil.

„Piața indiană are stocuri suficiente și suntem într-o poziție confortabilă pentru a satisface nevoile țărilor importatoare de grâu”, a declarat Sudhanshu Pandey, un oficial înalt în Ministerul Consumatorului, Alimentației și Distribuției, pentru Reuters, citată de Rzeczpospolita.

India, al doilea mare producător de grâu din lume, este capabilă să satisfacă cererea suplimentară pentru acest cereale în Asia, Africa de Nord și Europa. Recoltarea este în prezent în desfășurare, iar recolta din acest an ar trebui să atingă un record de 11,32 milioane de tone. Pentru al șaselea an consecutiv, hindușii vor avea un surplus din această sămânță. Țara are nevoie de cel puțin 25 de milioane de tone pe an pentru a-și satisface propriile nevoi, în 2021 guvernul a cumpărat un record de 43,34 milioane de tone de la fermieri, cu mult peste nevoi.

Anul acesta, această achiziție va fi puțin mai mică, deoarece brokerii privați oferă prețuri mai mari decât cele oficiale de 20.150 de rupii (265,35 USD) pe tonă, ceea ce va avea ca rezultat un excedent mai mare la export. „Trebuie să ne îndeplinim propriile cerințe ale sistemului de distribuție publică, iar apoi restul poate fi exportat”, a explicat Pandey. Sistemul de programe alimentare al guvernului distribuie 25 de milioane de tone de grâu la un preț subestimat celor mai săraci oameni. Dacă această sămânță este suficientă, guvernul se bucură când fermierii obțin prețuri mai bune de la brokerii privați, care își păstrează interesele, având în vedere cererea mondială în creștere.

La 1 aprilie, depozitele guvernamentale de grâu erau de 19 milioane de tone, cu mult peste cele 7,46 milioane de tone proiectate. Potrivit lui Pandey, guvernul încurajează exporturile de cereale și îndeamnă porturile și căile ferate să acorde prioritate acestor încărcături. În anul fiscal până la 31 martie, India a trimis 7,85 milioane de tone de grâu în întreaga lume. A fost un record istoric, cu 2,1 milioane de tone mai mult decât anul trecut.

Pandey a mai anunțat că autoritățile se așteaptă la exporturi record de 8,2 milioane de tone de zahăr în campania 2021-22; peste 7,2 milioane de tone în anul precedent. Fabricile de zahăr au încheiat deja contracte pentru exportul a aproximativ 7 milioane de tone. Experții se așteaptă ca rezervele totale de la 1 octombrie, când începe următoarea campanie, să fie de aproximativ 7 milioane de tone. Acum un an era de 8,2 milioane de tone – a spus oficialul. ”Producția de anul acesta va fi și cea mai mare de până acum și se va ridica la aproape 35 de milioane de tone, iar piața noastră internă are nevoie de aproximativ 26-26,5 milioane de tone, așa că este ușor de calculat că vom avea din nou un excedent, indiferent de anul trecut”, a mai spus Pandey.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here