Ciolacu: Astăzi, în coaliţie, vom ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari, în cazul în care legea va fi promulgată

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, că astăzi, în coaliţie, vor ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari, în cazul în care legea aprobată ieri de Camera Deputaţilor va fi promulgată. El a explicat că se va da o Ordonanţă de prorogare a acestui termen privind majorarea salariilor demnitarilor, transmite News.ro.

”Cu certitudine, astăzi în coaliţie vom lua decizia, dacă legea va trecede Curtea Constituţională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari”, a spus preşedintele PSD.

Despre modificarea făcută în Camera Deputaţilor, prin includerea şi a salariilor demnitarilor în această majorare salarială, Ciolacu a epxlicat că, altfel, legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9.

”Nu mai putea fi pusă în aplicare legea 153, cu acea pătrime pentru toată lumea. A fost o decizie pur tehnică, am vrut să ştiu şi eu de ce s-a făcut acea erată şi am înţeles-o. Vă repet, astăzi, în coaliţie, vom ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari, în cazul în care legea va fi promulgată. se va da Ordonanţă de prorogare a acestui termen”, a anunţat Marcel Ciolacu.

USR a anunţat marţi că va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege adoptat de către Parlament prin care au fost majorate indemnizaiile tuturor demnitarilor şi anume pentru Preşedintele României, membrii Legislatului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecţi, subprefecţi, etc.

Deputatul Cristian Seidler (USR), membru în comisia de muncă din Camera Deputaţilor, a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit News TV, că în Parlament a trecut un proiect de lege prin care toţi demnitarii, de la prefect la preşedintele României primesc între 880 de lei şi 1.410 lei brut lunar, în plus la salariu, deşi salariile demnitarilor erau îngheţate prin legea salarizării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here