Ciolacu, despre protestul contabililor față de legislația fiscală: Am făcut toate modificările posibile, nu sunt sancţiuni. Cu toţii ne dorim reforme

Sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre protestele din Piata Victoriei privind implementarea e-TVA, că au făcut toate modificările posibile şi nu sunt sancţiuni. El a precizat că cu toţii ne dorim reforme şi de 30 de ani, tot timpul cedăm şi am ajuns primii la evaziune fiscală, din Europa, informează News.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la sediul PSD despre protestele care au loc în Piaţa Victoriei în legătură cu implementarea E-TVA.

”Am făcut toate modificările posibile, nu sunt sancţiuni. Cu toţii ne dorim reforme. Când le implementăm, nu mai sunt bune. ANAF-ul are nevoie de digitalizare, după 30 de ani. De 30 de ani, promitem acest lucru, avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, avem cel mai mare gap de TVA, iar când implementăm digitalizarea, avem probleme”, a spus premierul.

”Cu adevărat, trebuie să vedem, pe timpul implementării, să nu creăm mai multe probleme companiilor, decât să facem digitalizarea. Şi eu am văzut că domnul ministru a avut acest întâlniri, mereu, dar  nu putem ceda, pentru a o mia oară. De 30 de ani, tot timpul cedăm şi am ajuns primii la evaziune fiscală, din Europa. Eu nu îmi asum acest lucru”, a completat şeful Executivului.

Contabili, economişti şi antreprenori au organizat, luni, la Bucureşti, un protest pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” şi măsuri adoptate fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăţi. Manifestarea, intitulată ”Fără haos în legislaţia fiscală”, va avea loc în intervalul 08.30 – 13.00.

Paul Stănescu: Marcel Ciolacu este cel mai bine plasat în sondaje pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale

1 COMENTARIU

  1. Când pe banii mei din taxe se bat nu o firmă, ci 10 firme de partid….

    DE-AIA AM AJUNS PRIMII LA EVAZIUNE FISCALĂ, nu din alte motive, nea ciolacu

    de hoți ce sunt PSDNL-ul, de-aia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here