Ciolacu: PSD nu votează legea carantinei până nu vin Orban și Tătaru în Parlament. PNL: „Afirmații false”

Sursa: INQUAM/George Călin

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, senatorii săi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament. În acest for, Ludovic Orban și Nelu Tătaru ar trebui să explice, conform spuselor lui Marcel Ciolacu, două lucruri: prevederile proiectului și de ce acesta a fost înaintat atât de târziu.

În replică, liberalii susțin că Orban și Tătaru nu au fost chemați în Parlament: „Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, se arată într-un comunicat al PNL, remis tot luni.

Ce a spus Ciolacu

”Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, dl Arafat nefiind un membru de partid, nici PNL, nici PSD. Pur şi simplu ne-a prezentat opinia sa ca specialist, fără să îngrădim libertăţile oamenilor. Acest lucru trebuia să îl facă premierul. Mai mult, legea nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie, în acest moment”, afirmat liderul PSD, citat de News.ro. ”Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu. 

”Este pentru a doua oară când PNL şi onor Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ. Nu uştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore, nu neapărat faţă de clasa politică, cât faţă de români. Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment să venim cu o lege la Parlament, când lucrurile erau foarte clare, restrângerile de drepturi nu se pot face decât prin Parlament. Legea făcută de Orban este o lege proastă. Am încercat la Camera Deputaţilor, cu ONG-urile, să avem un punct de vedere transparent asupra legii. O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM-ul cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a afirmat Ciolacu. 

El a remarcat că singurul care a venit în Parlament este secretarul de stat Raed Arafat. Conform lui Marcel Ciolacu, legea este în continuare o lege proastă.”A trecut prin Cameră modificată aproape 80%, dar mai sunt aspecte de modificat. Să arăt că sunt responsabil, nu am prelungit votul la Camera Deputaţilor, am înaintat-o Senatului, unde colegul meu Robert Cazanciuc şi alţi colegi ai mei mai specializaţi să aibă discuţii. Modificăm articole aflate în vigoare. Am avut în discuţie acest lucru, încă de la început de când a plecat din Cameră. Nu vor exista în lege articole noi introduse. Nu vor fi modificări fundamentale. Am avut discuţia cu dl Cazanciuc şi Corlăţean înainte de a fi votată la Camera Deputaţilor”, a afirmat Ciolacu.El a reluat afirmaţia conform căreia legea va fi votată când premierul şi ministrul Sănătăţii vor veni în faţa senatorilor şi vor prezenta toate aspectele şi mai ales de ce nu are avizul MJ legea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here