Ciolacu, reacție ridicolă după acordul istoric al statelor UE și cei 80 miliarde euro pentru România

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul PNL nu mai are nicio scuză şi trebuie să dubleze alocaţiile pentru copii şi să majoreze pensiile cu 40%, în contextul anunţului preşedintelui Klaus Iohannis care a spus că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro, după negocierile de la Bruxelles, transmite News.ro.

„Dacă ar fi să dăm crezare anunţului triumfalist al preşedintelui Iohannis de la Bruxelles, Guvernul PNL trebuie să dubleze alocaţiile şi să crească pensiile cu 40%. Nu mai are nicio scuză! Faceţi investiţiile din bani europeni şi creşteţi puterea de cumpărare a românilor!”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook.  

Acesta a precizat că se aşteaptă ca premierul Ludovic Orban să spună public cât din această sumă a fost obţinută de fapt din împrumuturi şi nu alocări nerambursabile. „Îl aştept pe Orban să le spună românilor câţi din aceşti bani sunt de fapt împrumuturi şi nu alocări nerambursabile, câţi sunt pentru relansarea economică rapidă şi câţi sunt pentru exerciţiul financiar 2021-2027”, a conchis Ciolacu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro. Suma va fi folosită pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică, a mai explicat şeful statului.

2 COMENTARII

  1. Ciolacu asta chiar ca este un bou ,,si un analfabet, pai mai boule acei bani trebuie justificati pt ce sunt cheltuiti nici decum pt mariri de pensi si alocati boule ,,dute dracului din politica ca esti prost bata..cine voteza pe acest bou,,si pe Romascanu.

  2. Poate asa vad si romanii cine i-a condus atata amar de vreme! Daca si la urmatoarele alegeri vor iesi cu scor semnificativ, atunci ne meritam soarta, ba chiar mai rau!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here