Ciolacu: „Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană și vom negocia anumite capitole din PNRR”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Marcel Ciolacu a vorbit luni seara despre majorarea pensiilor și alocațiilor, chiar dacă acest lucru nu este asumat în PNRR. „Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană și vom negocia anumite capitole din PNRR”, a spus liderul PSD la România TV.

Referitor la sursa bugetară care să acopere mărirea pensiilor și alocațiilor, Marcel Ciolacu a spus: „Vom merge cu cei de la PNL la Comisia Europeană și vom negocia anumite capitole din PNRR. O spun cu toată sinceritatea. Vom merge împreună și vom demonstra ce este sustenabil și ce nu este, ce ne angajăm, ce nu ne angajăm”.

„Vreți să-mi asum eu tot ce a făcut USR-ul în guvern? Eu i-am văzut la televizor. Ei n-au fost pe la guvernare… Și mai apare și Orban, nu are nicio treabă cu guvernul, n-au murit oamenii… E cum ar veni Rafila la Sănătate și n-ar face nimic…”, a adaugat liderul PSD.

„Există la Comisia Europeană această posibilitate. În șase luni anunți, și într-un an poți să mergi la renegociere. Păi, ori facem o treabă cap coadă, ceva cu o logică economică, ori spunem că am încercat, astea-s argumentele… și ne vedem fiecare de drumul lui”, a explicat Ciolacu.

„În ceea ce privește creșterea pensiilor și alocațiilor, vom vedea cât este sustenabil de la 1 decembrie, dacă nu, intrăm pe exercvițiul financiar viitor. Din ce să trăiască românii? Vrem să știm unde merg cheltuielile, și românii mor de foame în casă, și de frig”, a conchis președintele social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here