Cioloş: Decizia CCR, cadou pentru PSD. Cel mai corupt partid din istoria României decide când vor avea loc alegerile parlamentare

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat că PSD, partidul cel mai corupt din România, care a mutilat justiţia şi a distrus instituţiile democratice prin politizarea excesivă poate să decidă data la care se vor desfăşura alegerile parlamentare, după ce CCR a respins sesizarea şefului statului Klaus Iohannis şi a Guvernului la legea prin care Legislativul poate stabili data alegerilor şi nu Guvernul, transmite News.ro.

„Cel mai corupt partid din istoria României, cel care a mutilat justiţia, a schilodit instituţiile democratice politizându-le complet şi care şi-a cocoţat beizadelele şi camarila în funcţii publice mai primeşte un cadou: poate să decidă când vor avea loc alegerile parlamentare. Sunt convins că, dacă ar fi după pesedişti, alegerile ar avea loc noaptea, la lumina lanternelor, pe buletine deja ştampilate cu numele lor”, a scris Dacian Cioloş marţi pe Facebook. Liderul PLUS a adăugat că „va trebui să facem faţă şi acestei ultime provocări” şi anume alegerile parlamentare.  

„Acum, va trebui să facem faţă şi acestei ultime provocări. S-a dovedit că răbdarea şi echilibrul pot câştiga alegerile, pentru că lumea s-a săturat de hoţi şi de incompetenţi. Am experimentat destul cu tot felul de populişti care minţeau de dimineaţa până seara. Avem răbdare şi câştigăm indiferent când se vor programa alegerile”, a conchis Cioloş. 

Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei. Ambele obiecţii au fost conexate pentru a fi discutate marţi, în contextul în care sesizările aveau acelaşi obiect. Prin urmare, actul normativ este constituţional şi Legislativul poate stabili data scrutinului. Guvernul a decis, printr-o hotărâre ca alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here