Cioloș susține că PNL vrea să arunce pe Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu vina pentru dezastrul sanitar din România

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, acuză, miercri seară, PNL că duce o campanie prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă şi pe Vlad Voiculescu. ”Este de neînţeles ce doreşte acest partid care ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări”, a transmis Cioloş.

„I-am costat mulţi bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase şi le-au împărţit prin ţară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă şi pe Vlad Voiculescu. Este pur şi simplu de neînţeles ce doreşte în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speţă”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş, publicând un colaj foto (vezi mai sus).

Acesta afirmă că a înţeles ”până la un punct frustrarea lui Florin Cîţu pentru situaţia sa personală”.

”Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală şi este de neconceput ca un partid sau o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba. De la demiterea sa şi până de curând, am făcut pur şi simplu terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere. Şi nu sunt singurul. Dar să te contrazici de la o zi la alta şi să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are niciun sens. Nici nu mai comentez latura morală”, a adăugat liderul USR.

Acesta susţine că este lipsită de fundament campania împotriva foştilor miniştri ai Sănătăţii de la USR.

”Dacă a existat cineva în guvern care a încercat din răsputeri să tragă în sus campania de vaccinare şi lupta în pandemie, aceştia au fost Ioana Mihăilă şi Vlad Voiculescu. Vă rog să vă amintiţi cum a plecat de la Ministerul Sănătăţii secretarul de stat Andreea Moldovan, pe care activişti antivaccinişti au atacat-o literalmente la ieşirea din clădirea ministerului, pentru că insista că situaţia este critică pentru ţară. Să vă reamintiţi şi veşnicele contre şi piedici puse de Florin Cîţu Ioanei Mihăilă pe durata mandatului sau declaraţiile belicoase făcute la adresa lui Vlad Voiculescu. Echipa de strategie subordonată domniei sale a sechestrat România şi a pus imnul la difuzoare împărţind amenzi în stânga şi dreapta ca să antagonizeze cetăţenii care erau fugăriţi pe stradă în loc să li se explice pericolul real la care se expun. Este ruşinos şi degradant ca politica românească să trăiască exclusiv din minciună”, a mai scris Cioloş.

Preşedintele USr reiterează ideea că formaţiunea va discuta cu PNL; dar nu cu Florin Cîţu.

”O spun şi o repet. Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. Dar dacă cineva îşi închipuie că noi ne vom aşeza la masă cu Florin Cîţu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD şi AUR fie nu ştie ce vorbeşte, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este ruşinos de jos punctul unde s-a ajuns şi, deşi noi sperăm că oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a adăugat Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here