Fenechiu: Dacă USR refuză refacerea coaliţiei, e obligatorie o discuţie cu PSD pentru un guvern

Foto: INQUAM/eorge Călin

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, că, în ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliţiei, este obligatorie o discuţie cu PSD. Liberalul spune că discuţiile cu social-democraţii pot porni de la un Guvern minoritar şi pot merge până la un Guvern asumat, transmite News.ro.

”Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă, prioritatea este discuţia cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliţiei, cred că este obligatorie o discuţie cu PSD, iar paleta de discuţii poate porni de la un Guvern minoritar şi poate merge până la un Guvern asumat”, a declarat senatorul PNL.

El a precizat că este ”o soluţie subsidiară”. ”E o discuţie politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliţiei”, a arătat el.

”Prioritatea şi curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliţiei”, a mai precizat Fenechiu.

Surse liberale au precizat, pentru News.ro, că în cazul în care USR nu va fi de acord cu refacerea coaliţiei, cu Florin Cîţu premier, este posibilă varianta unui guvern cu susţinere PSD, cu premier tehnocrat, aşa cum au cerut cei de la PSD, pe  o perioadă scurtă, pentru gestionarea crizei pandemice.

VIDEO | Ce sunete a surprins pe Marte roverul Perseverance

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here