Cîțu acuză „armata de populiști” din Parlament pentru vulnerabilitățile economice ale României

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, marţi seară, că vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlament, unde „s-a întâlnit această armată de populişti în campanie electorală”.

„Vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlament. Până acum am reuşit să oprim aceste măpsuri populiste pe care le văd la toate partidele de Opoziţie din Parlament, toate pun în pericol stabilitatea economică şi riscă să ne arunce în haos. În Parlament s-a întâlnit această armată de populişti care sunt în campanie electorală. pe ei nu-i interesează bunăstarea românilor, nu-i interesează dacă România mai există mâine, ci ca ei să câştige câteva voturi la următoarele alegeri”, a declarat la Realitatea Plus Florin Cîţu.

Ministrul afirmă că românii au înţeles că aceste măsuri populiste nu pot fi susţinute pe termen lung şi au sancţionat deja de două ori partidele care le-au propus.

Întrebat ce măsuri concrete prevede programul de relansare economică, Cîţu a afirmat: „Orice program implementăm va avea în centru investiţiile. (…) Prin investiţii încercăm – şi asta este o provocare importantă pentru acest Guvern –, încercăm să-i ţinem în ţară pe cât mai mulţi dintre românii care au revenit în ţară. Deja veniturile au avut o dinamică importantă în ultimii ani, în secorul privat, şi vor oferi condiţii pentru majoritatea care s-au întors în ţară să rămână aici”.

Cîţu a vorbit şi despre măsurile luate deja de Guvern şi despre amânarea ratelor la bănci: „În jur de 200.000 de cetăţeni au beneficiat de amânarea ratelor la bancă pe o perioadă de 9 luni. (…) A fost o măsură de succes şi băncile s-au repliat. (…) Mă aştept să fie un număr mult mai mare. A ajutat un număr mare de români să treacă de această perioadă fără grija ratelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here