Cîţu anunţă că nu a primit niciun program de restructurare de la companiile cu pierderi şi ameninţă cu tăierea subvenţiilor

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu a primit niciun program de restructurare de la companiile care înregistrează pierderi, însă afirmă că va menţine decizia de a limita subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile, transmite News.ro.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă a primit planuri de restructurare de la şefii companiilor care nu sunt profitabile şi a afirmat: ”Nu. V-am spus, restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu un program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile. Cele care nu sunt profitabile, trebuie să vină cu un plan de restructurare”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că bugetul pentru 2021 porneşte de la criteriul – „fără risipa banului public” şi a adăugat că salariile în administraţia publică s-au dublat în 4 ani, însă nu a văzut şi ca performanţa să se dubleze.

Şeful Guvernului a adăugat că trebuie să vină cu un program de restructurare, companiile de stat care au pierderi, dacă vor să mai fie susţinute de la buget şi a oferit exemplul TAROM care se restructurează şi primeşte în continuare finanţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here