Cîţu: De la Bucureşti la Baia Mare faci cât până la Salonic. Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanţa şi chiar aşa lejer să ajungă la Viena şi să bea o cafea

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, că trebuie făcute investiţii în infrastrucutră pentru a repara probleme vechi de 30 e ani, lucru care va fi corectat prin PNRR şi alte programe, transmite News.ro.

”De la Bucureşti la Baia Mare faci cât de la Bucureşti la Salonic”, afirmă premieurl, care a adăugat că îşi doreşte ca românii să se urce pe autostradă la Constanţa şi ”chiar aşa lejer să ajungă la Viena şi să bea o cafea dacă vor”.

”Noi ne uităm acum la probleme care s-au acumulat 30 de ani de zile. Vom rezolva o parte dintre ele şi una este infrastructura. Cât timp petrecem noi în România…mi-este…De la Bucureşti la Baia Mare faci cât de la Bucureşti la Salonic. Îmi pare rău să vă spun, dar cred că vara mai mulţi vor alege să se ducă la Salonic, deşi este frumos la Baia Mare”, a declarat, miercuri seară, la un podcast premierul Florin Cîţu.

Acesta a afirmat că prin PNRR vor fi corectate câteva lucruri.

”Asta facem acum prin PNRR şi alte programe, corectăm..Partea asta de reformă înseamnă să corectezi probleme acumulate 30 de ani de zile (…) În următorii cinci ani o să facem mai mult noi pentru români că suntem datori şi avem restanţe. Statul are restanţe (…) Eu cred că în următorii cinci ani trebuie să încheiam un capitol trist: să terminăm autostrada Sibiu – Piteşti. Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanţa şi chiar aşa lejer să ajungă la Viena şi să bea o cafea dacă vor să bea o cafea la Viena”, a adăugat premierul.

PNRR va fi depus săptămâna viitoare la Comisia Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here