Cîţu, despre măsurile luate în spitale: „Mă intereseaza mai mult să vad ce s-a implementat dupa tragedia de la Piatra Neamţ”

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, referindu-se la incendiul de la Institutul Matei Balş şi la măsurile anti-incendiu luate în spitale, că îl interesează mai mult să vadă ce s-a implementat după tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ.

„După ce voi avea toate concluziile analizelor, vom discuta. E o anchetă în curs si vom vedea ce s-a întâmplat. Mă interesează mai mult să vad ce s-a implementat după tragedia de la Piatra Neamţ”, a declarat premierul, citat de News.ro.

Clădiri fără autorizaţie de securitate la incendiu şi instalaţii de detectare şi semnalizare a incendiilor nefuncţionale, sunt neregulile găsite la Instititul Matei Balş la controlul declanşat de ISU în secţiile ATI după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut.

De asemenea, în mai multe spitale a fost sesizată absenţa instalaţiilor de detecţie a incendiilor, dar şi faptul că instalaţiile electrice aveau defecţiuni sau că erau făcute impovizaţii şi că unele dintre acestea erau supraîncărcate. De asemenea, la unele spitale lipseau hidranţii exteriori sau interiori. Conducerea unităţilor sanitare trebuia să stabilească un plan de remediere a deficienţelor constatate.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat sâmbătă măsuri urgente pentru ca tragedii precum cele la Institutul Matei Balş, de vineri, sau Piatra Neamţ, de la jumătatea lui noiembrie 2020, să nu se repete, printre acestea fiind adoptarea de măsuri împreună cu IGSU.

El a anunţat că marţi va fi finalizat un raport privind stadiul măsurilor luate de la controalele din luna noiembrie a anului 2020. El a precizat că tratamentul cu oxigen necesar pacienţilor cu patologia COVID-19 face ca securitatea la incendiu să fie „deosebit de dificilă” în multe spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here