Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, consideră creșterea numărului de cazuri „o problemă foarte gravă” și crede că este nevoie de colaborare între autoritățile locale, populație și distemul sanitar, informează News.ro.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Bucurestiul trece de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, Nicușor Dan a precizat că se vă analiza distribuția acestor cazuri, iar „ipoteza carantinarii Bucurestiului este exclusă în acest moment”.

E o problema gravă, foarte multă lume este conștientă și ia masuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conștientă și este de salutat. Eu mai merg cu transportul public și 99% poarta mască. Situația e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectam măsurile specialiștilor și trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, țoață activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a afirmat, vineri seara, la Realitatea Plus, Nicusor Dan.

Acesta a precizat că a făcut vizite la mai multe instituții – DSP, Ministerul Sănătății, DSU – pentru a înțelege care sunt problemele.

Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că exista niste mijloace prin care putem stavili aceasta boala„, a mai declarat Nicușor Dan.

Întrebat ce masuri va lua dacă Bucureștiul va trece de rata de 3 la mie după ce va prelua mandatul, Dan a afirmat: „Sunt masuri obligatorii. Deci, în situația de 3 la mie, devine obligatorie purtarea măștii în spatii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiți cei 3 la mie. Ipoteza carantinarii Bucurestiului este exclusa în acest moment. Rolul autorităților locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotrivă răspândirii bolii și importanța stabilirea listei de contacte„.

Incidența cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile este 2,81 de îmbolnăviri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor transmise vineri, 16 octombrie, de Grupul de Comunicare Strategica. În cursul zilei de vineri au fost anunțate 592 de noi îmbolnăviri în Capitala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here