Cîţu: E clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare /Ce spune despre declaraţia lui Nazare

Foto: INQUAM/Ruxandra Nițescu

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că ”execuţia bugetară nu este satisfăcătoare”, întrucât a găsit 2 miliarde de lei nefolosite, deşi au fost alocate pentru primul semestru, dar şi 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite. După ce va analizaatent datele, premierul anunţă că se va face rectificarea bugetară, transmite News.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre declaraţia lui Alexandru Nazare care reclamă un deficit de 13 miliarde de lei: ”Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm”.

Întrebat despre rectificarea bugetară, Cîţu a afirmat: ”Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani”.

Premierul a afirmat, de asemenea, că a găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru.

”Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a mai declarat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here