Cîțu îi „împrospătează memoria” lui Cioloș: „Era într-un Guvern cu Dîncu și era un PNDL 2. Nu am auzit atunci că primarii furau din acești bani”

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, legat de rezervele exprimate de USR PLUS la adresa programului „Anghel Saligny”, despre care au spus ca riscă să fie folosit pentru baronii locali, că Dacian Cioloș când era premier l-a avut ministru al Dezvoltării pe Vasile Dîncu, apropiat de PSD, iar PNDL-ul inventat de Liviu Dragnea s-a derulat fără ca Cioloș să se plângă de faptul că banii erau în pericol.

„Aceste argumente nu țin. Îmi aduc aminte că Cioloș era într-un Guvern cu dl Dîncu și era un PNDL 2, nu am auzit atunci că primarii furau din acești bani”, a zis Cîțu.

Premierul Florin Cîţu a declarat că guvernarea continuă, iar PNL este „un partid responsabil” care a dat deja un vot pentru susţinerea prim-ministrului.

El a răspuns astfel întrebat dacă după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul o retragere a sa din funcţia de premier.

„Am spus ce am vorbit cu domnul preşedinte, eu i-am spus: guvernarea continuă. (…) PNL este un partid responsabil, un partid care a dat, deja, un vot pentru susţinerea premierului. Noi vrem să guvernăm, românii au votat să guvernăm „, a declarat Florin Cîţu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că urmează o situaţie „complicată, serioasă” pentru România.

„Am intrat în valul patru şi aici vreau să aduc aminte că singura soluţie de a ieşi din pandemie o reprezintă vaccinarea. Toţi românii ar trebui să înţeleagă că trebuie să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste această perioadă. Este important să avem un guvern funcţional în această perioadă şi noi vom vom acţiona ca atare. Aşa cum am spus, în perioada următoare mă voi întâlni din nou în această săptămână, aşa cum am făcut şi săptămâna trecută, voi avea discuţii cu prefecţii, voi avea discuţii cu autorităţile responsabile pentru începerea anului şcolar săptămâna viitoare, să mă asigur că totul este în regulă. Trebuie să pregătim sezonul de iarnă, iarăşi trebuie să mă asigur că totul este în regulă. Avem o soluţie, deja, pentru facturile din iarnă la energie, dar vreau să mergem mai departe şi voi avea încă o discuţie în această săptămână. Deci, lucruri importante pe care trebuie să le rezolvăm, lucruri pe care le poate face doar un guvern care este în funcţie, un guvern responsabil”, a declarat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here