Cîţu îi răspunde lui Ciolacu: Soluţiile impuse de PSD la guvernare = dezastru economic şi mult tupeu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul lider PNL şi premier Florin Cîţu răspunde, luni, acuzaţiilor aduse de liderul PSD Marcel Ciolacu, arătând că soluţiile impuse de PSD la guvernare sunt ”dezastru economic şi mult tupeu”. El mai afirmă că, după 8 luni de PSD, în care PSD cu tupeu şi ameninţări şi-a impus agenda în coaliţie, avem taxe mai mari, preţuri triple, dobânzi la cer şi Ordonanţa de urgenţă 27 care a crescut preţurile la energie cu aproximativ 30%”, informează News.ro.

”Soluţiile impuse de PSD la guvernare = dezastru economic şi mult tupeu. După 8 luni de PSD, în care PSD cu tupeu şi ameninţări şi-a impus agenda în coaliţie, avem taxe mai mari, preţuri triple, dobânzi la cer şi Ordonanţa de urgenţă 27 care a crescut preţurile la energie cu aproximativ 30%”, spune fostul lider PNL.

El arată că ”a avertizat în legătură cu oug 27 din 16 iunie dar PSD nu vrut să se ia nicio măsură”.

”De ce? Cine trebuie să primească bani mai mulţi de la buget? Vedem acelaşi comportament al PSD la rectificarea bugetară unde a impus în coaliţie creşterea împrumuturilor cu 3.2 miliarde lei la dobânzi astronomice. De ce? Şi totuşi tupeul lui Marcel Ciolacu este maxim. După ce PSD a adus cheltuielile cu dobânzile la aproape 2% din PIB (Niciodată în istorie nu a existat o aşa lipsă de încredere în statul român din partea investitorilor) PSD dă vina, dar nu-şi asumă incompetenţa cu care ne-a obişnuit PSD care a dus la dezastrul din economie, pe guvernările liberale”, afirmă senatorul PNL.
Florin Cîţu menţionează că ”în guvernarea liberală 2020-2021 au fost eliminate taxe, am plătit facturile către sectorul privat amânate ani de zile de PSD”.
”Am adus venituri la buget mai mari, am plătit la dobânzi mai mici la împrumuturile luate de PSD în 8 ani de guvernare socialistă. Am avertizat din primul moment. “Soluţiile”, deciziile impuse de PSD în coaliţie, înseamnă taxe mai mari, inflaţie mare, dobânzi mari şi criză economică. Şi asta a livrat PSD românilor de 8 luni de zile. Totul pentru PSD şi oamenii lor, nimic pentru români. PSD are tupeu şi atât. Nimic din ce face la guvernare nu justifică această atitudine. O echipă mediocră tolerată de PNL. Şi ar face bine să-si aprecieze mai mult un partenerul, în acest compromis, care nu atacă în public”, mai scrie Cîţu în postare.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat luni că ”marea guvernare de dreapta, cu primi-miniştrii, au făcut o o tâmpenie, care ne-a adus în această situaţie” în energie şi ”marea liberalizare a energiei de fapt a creat şmecheri din nou, în energie şi speculaţie pe piaţă”.

”Mai mult, în doi ani de zile, au făcut datorii la bugetul statului, singurul stat european, de 200 de miliarde de lei. (..) În acest moment, în această coaliţie am văzut că am depăşit peste 3% bani întorşi în economie, fără să facem împrumuturi, dimpotrivă, încercănd să achităm împrumuturile făcute şi să plătim dobânzile făcute de marea guvernare de dreapta condusă de domnul Cîţu şi domnul Orban, de altfel mari specialişti la televizor şi pe Facebook şi pe Instagram. Nu ar vrea, ei, întâi să ne lămurească cum au făcut cu energia, cum au făcut cum împrumuturile şi apoi să îşi dea cu părerea?”, a mai comentat Ciolacu.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here