Cîţu: Le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită/ La 1 iunie, s-ar putea scăpa de mască, în unele condiții

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate, transmite News.ro.

”Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles  să respecte regulile în vigoare şi se vede că avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare”, a declarat premierul, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, niciu judeţ nu mai are rata peste 3 la mie, asta pentru că s-au respectat măsurile, iar rata de vaccinare a crescut.

Cîţu s-a referit din nou la ţăinta de 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie.

”Singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”, a afirmat premieul.

Întrebat c măsuri s-ar putea aplica din 1 iunie, premierul a afirmat: ”Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă,  de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem vorbi şi de facilităţi pentru cei vaccinaţi”.

Premierul a precizat că, de exemplu, restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi.

1 COMENTARIU

  1. Cu pasi mici ,dar siguri ,ne intorcem la normalitate .Vaccinul isi face efectul , din ce in ce mai putine cazuri de imbolnavire , pe masura ce cetateanul accepta a se vaccina . Exemplul M.B.si al ISRAEL modifica si perceptia romanesca a obligativitatii personale de a fi vaccinat . Se apropie vacanta de de vara si chiar daca obtinerea unui document de vaccinare nu este obligatoriu de a fi prezentat cum – paza buna trece primejdia rea – vom intra si noi in rindul lumii si ne vom vaccina spre a putea pleca linistiti in vacanta binemeritata . Guvernarea a marit cadenta vaccinarii , a permis desfasurarea de evenimente de tot felul si a celor religioase (bine a facut ) restaurantele , barurile se vor redeschide , totul este in grafic . Fara sa vrem ne aducem aminte de esecul PNL-ORBAN in alegerile parlamentare , esec datorat masurilor sanitare non necesare luate de fostul premier si ne bucuram ca -ACTUALUL-imprena cu presedintele tarii isi maresc eforturile spre mai bine . Reintorcerea , atit de dorita , este aproape .Premierul isi dozeza efortul si masurile luate par a fi de bun augur . Societatea incepe sa se uneasca – divergentele dispar – proiectia in timp ne aduce speranta normalitatii . Cu putin efort, politicul iese din sfera confruntarilor sterile . Nu prea mai au ce inventa si nici ce reclama – ultimile decizii guvernamentale par a fi corecte , ne indreptam cu pasi mari spre ceea ce ne dorim cu totii -INTORCEREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here