Cîţu: Dacă există dovezi privind vaccinarea peste rând, cei care au publicat datele trebuie să le explice

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta este realizată la jumătatea anului, potrivit News.ro.

Primul ministru a mai transmis că nu există nicio diferenţă între el şi Vlad Voiculescu. În ceea ce priveşte scandalul publicării datelor referitoare la teste şi la vaccinare de către Ministerul Sănătăţii, prim-ministrul a precizat că va vedea dacă este sau nu o problemă cu acest demers.

Cîţu a replicat şi afirmaţiilor lui Voiculescu referitoare la faptul că transparenţa: ”Eu am spus din primul moment că voi prezenta transparent toate concluziile, de exemplu, rapoartelor de control în urma incendiului de la Balş, de la Piatra Neamţ. Şi rămân fidel acestui lucru, voi prezenta aceste rapoarte”.

Florin Cîţu a afirmat miercuri că urmează să se vadă dacă publicarea bazei de date de către Ministerului Sănătăţii cu informaţii despre pandemie şi despre persoanele vaccinate, a reprezentat sau nu o problemă. “Nu există o diferenţă între mine şi Vlad Voiculescu pe nicio temă. Publicarea bazei de date este un lucru pe care l-a făcut Ministerul Sănătăţii. Ideea este că am fost sesizat şi pentru orice sesizare, fie că vine de la cetăţenii României sau de instituţii ale statului trebuie să dau o rezoluţie să vedem cum trebuie să fie rezolvată. Nu sunt specialist, vom vedea dacă este o problemă sau nu este nicio problemă. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat. Transparentizarea este foarte importantă, pe mine mă surprinde totuşi că a trebuit eu să caut şi nu au venit specialiştii să caute de exemplu pe platforma de programare să găsesc 20.000 de locuri libere în Timişoara, când Timişoara e carantinată. Nu am văzut pe nimeni să vadă de ce s-a întâmplat acest lucru. Aş vrea să văd de ce s-a ajuns la această situaţie”, a afirmat Cîţu.

Întrebat cum vede postarea lui Vlad Voiculescu cum că transparenţa deranjează, premierul a răspuns: “Eu am spus din primul moment că voi prezenta transparent toate concluziile, de exemplu, rapoartelor de control în urma incendiului de la Balş, de la Piatra Neamţ. Şi rămân fidel acestui lucru, voi prezenta aceste rapoarte. Cred că astăzi după şedinţa de Guvern dacă este gata cel al corpului meu de control voi veni cu câteva concluzii, deci întotdeauna am fost susţinător al transparenţei 100%, nu este nicio de problemă”. 

Florin Cîţu s-a referit şi la faptul că în spaţiul public au apărut acuzaţii care trebuie explicate cum că s-au vaccinat din rândul personalului militar persoane care nu ar fi trebuie să o facă. “Am văzut nişte concluzii în spaţiul public care arată nişte acuzaţii grave zic eu pe care trebuie să le explice cei care au publicat datele. Înţeleg că se formează în opinia publică imaginea că s-au vaccinat din personalul militar persoane care nu trebuiau să se vaccineze ceea ce este un lucru foarte grav. Dacă există dovezi în acest sens, cei care au publicat datele trebuie să le susţină, trebuie să le explice. (…) Instituţiile statului trebuie să se sesizeze dacă este aşa ceva”, a declarat premierul, menţionând că nu are nicio problemă ca aceste date să fie prezentate în fiecare zi. 

Florin Cîţu a mai fost întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii. “Nu am făcut încă o evaluare, am spus că evaluarea se face la jumătatea anului nu acum. În acest moment aştept şi eu aceste rapoarte, ştiu că, de exemplu, sunt acele rapoarte pe care le-a lăsat ministrul Tătaru, încă nu au fost făcute publice, dar acolo erau şi măsuri care trebuiau luate, să vedem dacă au fost luate. Susţin transparenţă 100%. De aceea, voi veni astăzi dacă sunt gata concluziile raportului făcut de corpul meu de control, mă aştept ca şi celelalte să fie făcute publice cât mai repede aşa cum ni s-a promis”, a mai declarat Florin Cîţu.

1 COMENTARIU

  1. Voiculescu e ministrul-harababura, vad ca asta-i obiectul lui de activitate, pana una-alta. In definitiv, am avut o abramburica, de ce nu si o harababura de ministru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here