Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni seara la TVR1 că PSD renunță să mai comande realizarea de exit-polluri și sonaje de opinie. Principalul beneficiar al acestor comenzi a fost Marius Pieleanu.


După noaptea alegerilor locale, când în Sectorul 1 a fost o diferență de 10%, am luat o decizie istorică. Nu mai plătim niciun exit poll și nu mai facem momentan sondaje de opinie. Facem focus grupuri. Noi ne-am păcălit, îi lăsăm pe alții”, a declarat Ciolacu la TVR1.


„Îl trageți pe dreapta pe dl Pieleanu”, a întrebat realzatorul Ionut Cristache.


„La cine vă referiți?”, s-a făcut Ciolacu că nu înțelege.

Marius Pieleanu, prin institutul Avangarde, a realizat exit-pollul de alegerile locale la comanda PSD. Gabriela Firea l-a acuzat apoi că a lucrat în realitate pentru PNL, prezentând sondaje false care au ajutat PNL „să fure alegerile”,

„Având în vedere diferența foarte mare, în premieră, nejustificată, nemaiîntâlnită… pentru că știți foarte bine, am moderat și eu emisiuni, am organizat dezbateri în alegeri și am prezentat exit-poll-uri și niciodată, dar absolut niciodată, nici în Romania, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferență atât de mare intre un exit-poll și rezultatul anunțat de BEC.

Practic, intre cele 10 puncte date ca și diferență între mine și domnul Nicușor Dan în seara exit-poll-ului, fiind de fapt o fotografie de la ora 19.00, nu noi, ci BEC arăta prin numărarea oficiala a voturilor că ar fi vorba despre o diferență de doar 4 puncte care s-ar putea nici aceasta să nu fie reală, pentru că am primit foarte multe informații de la colegii mei de la sectoare și prin urmare am decis să verificăm toate copiile proceselor verbale din toate secțiile din București unde, până în acest moment, am găsit extrem de multe inadvertențe”, a declarat Gabriela Firea la „Sinteza zilei”, pe 20 septembrie.

Apoi, Firea a intrat în conflict cu Marius Pieleanu, prezent la „Sinteza zilei”, pe care l-a acuzat că este parte din „manipularea” care ar fi detronat-o de la Primăria Capitalei. Ea a spus că așteaptă scuze de la CURS-Avangarde, cu care PSD a încheiat un contract pentru exit-poll-ul prezentat duminică seara, la Antena 3.

Iată dialogul cu Pieleanu:

Gabriela Firea: A fost un exit-poll comandat de PSD. Așteptam scuze pentru că după exit-poll oamenii noștri au fost demobilizați în toate secțiile de votare, au fost alungați din secții: ”Ați pierdut, plecați, de ce mai stați aici?”.

Marius Pieleanu: În clipa în care BEC vă finaliza numărătoarea, veți primi evoluția votului pe minute daca vreți și explicațiile științifice.

Gabriela Firea: Atunci cum știați ce se va întâmplă a doua zi?

Marius Pieleanu: Nu stiu despre ce vorbiți.

Gabriela Firea: Avem prieteni comuni care mi-au transmis că dumneavoastră știați ce se va întâmplă a doua zi. Eu știam că sunteți sociolog, nu Nostradamus.

Marius Pieleanu: Deci ați auzit de la un prieten…

Gabriela Firea: Unii sunt lângă dumneavoastră în platou. Nu veți putea…

Marius Pieleanu: Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care am lucrat.

Gabriela Firea: E bine spus instrumentele, reveniți la realitate. Sunt din altă sferă! Sunt instrumente de manipulare pe care le-ați primit din alte zone.

Marius Pieleanu: Da, instrumentele sunt sociologice! Așa se cheamă, e o sintagmă consacrata public!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here