City Insurance, oficial în faliment. Ce pot face șoferii cu RCA la această companie

Administratorul judiciar al City Insurance, CITR, a anunţat miercuri, după ce Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat asupra cererii de faliment, că deţinătorii de poliţe RCA au 30 de zile pentru schimbarea asigurătorului, informează adevarul.ro.

Pentru primele luni ale acestui proiect ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate pentru cei implicaţi. Vom fi atenţi în mod particular la gestionarea costurilor, pentru a maximiza sumele pe care să le putem distribui creditorilor. O particularitate a cazului falimentului City Insurance este, fără îndoială, numărul mare de litigii, însă experienţa echipei CITR va fi definitorie pentru o bună colaborare cu creditorii şi autorităţile. În al doilea rând, vorbim de falimentul liderului pe piaţa de asigurări şi suntem conştienţi de impactul sistemic pe care această situaţie o are.

Contăm pe buna colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi celelalte autorităţi implicate.”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Pentru cei interesaţi, termenele legale stabilite de Tribunalul Bucureşti sunt următoarele:

a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 28.03.2022;

b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 18.04.2022;

c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 13.05.2022;

d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 25.04.2022.

„Conform legii şi deciziei instanţei deţinătorii de poliţe RCA au de astăzi, de la declararea falimentului, 30 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare. Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor”, a anunţat CITR

Mai multe detalii sunt disponibile aici:

https://www.fgaromania.ro/wp-content/uploads/2021/11/ghid-city-noiembrie-2021-RO.pdf

Primul pas în calitate de lichidator judiciar în procedura de faliment va fi stabilirea masei credale, identificarea şi evaluarea activelor şi nu în ultimul rând, identificarea tuturor surselor suplimentare de venit şi a unei strategii de valorificare pentru distribuirea sumelor către creditori.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trăgea încă din 2020 un semnal de alarmă arătând că piaţa de asigurări este vulnerabilă, un număr mic de societăţi de asigurare deţinând o cotă semnificativă de piaţă, iar peste 75% din piaţa de RCA revenea primilor 2 jucători: City Insurance şi Euroins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here