VIDEO | Trei mari orașe vor fi conectate printr-un drum expres la Autostrada Soarelui

Investițiile în infrastructură continuă în România cu un nou drum expres ce urmează să se construiască și care va lega trei mari orașe de Autostrada Soarelui.

Miercuri 9 februarie a fost semnat un protocol de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară care abia a fost înființată, conform impact.ro.

Autoritățile anunță că pe ruta Galaţi-Brăila-Slobozia (Ialomiţa)- Drajna-Autostrada A2 – Chiciu (Călăraşi) se va construi un drum expres. Acesta va avea o lungime totală de 150 de kilometri și va costa în jur de 400 de milioane de euro, bani din fonduri europene.

Tot la Galați se construiește și o centură ocolitoare. Aceasta va avea o lungime de 33,6 kilometri și va avea o bandă pe sens. Primele lucrări au început deja, însă termenul de finalizare este decembrie 2025.

„Este cel mai mare buget de investiții pentru Galați din ultimele decenii. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat județul nostru la începutul acestei luni, am reușit să obținem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galațiului și conectarea la marile axe de transport.

Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic și a lucrărilor la Centura Mare a Galațiului, proiect care era blocat. În plus, se are în vedere și realizarea unei conexiuni rutiere între drumul expres Galați – Brăila și Centura Mare a Galațiului”, spunea Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, autoritățile județene au demarat toate procedurile necesare pentru construirea unui aeroport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here