Ciucă: Depozitele de gaz au atins cota de umplere de 90%. Avem cu 477 milioane mc mai mult decât anul trecut

Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că depozitele de gaz din România au depăşit, azi, cota de umplere de 90 la sută, potrivit News.ro.

”Depozitele de gaz din România au depăşit, azi, cota de umplere de 90 la sută. Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitatţi deja în plus faţă de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde”, spune premierul pe Facebook.
Potrivit şefului Executivului, ”românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea”.
”Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferenţa este acoperită de cantităţile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populaţie, industrie, mediu de afaceri”, spune premierul.
”Am cerut instituţiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor şi să gestioneze cu mare atenţie cantităţile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă. Având preţuri plafonate la gaze pentru români şi suficient gaz pentru funcţionarea economiei, Guvernul va continua să sprijine activ atât cetăţenii, cât şi industriile noastre”, mai spune Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here