Ciucă: Începe perioada concediilor şi românii din diaspora urmează să se întoarcă acasă. Trebuie să asigurăm fluidizarea trecerii la punctele de intrare dinspre graniţa de vest

Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că începe perioada concediilor şi românii din diaspora urmează să se întoarcă acasă, astfel că trebuie să se asigure fluidizarea trecerii la punctele de intrare dinspre graniţa de vest. El a precizat că Guvernul şi-a asumat şi sprijinul pe realizarea exportului de produse agricole din Ucraina cât şi partea de aprovizionare, unde Republica Moldova are probleme din punctul de vedere al fluidizării traficului de mărfuri, transmite News.ro.

”Începe perioada concediilor şi sunt românii din diaspora care urmează să se întoarcă acasă. Trebuie să asigurăm fluidizarea trecerii la punctele de intrare dinspre graniţa de vest”, a spus premierul.

El a precizat că a discutat cu ministrul de Interne, care are în vedere toate măsurile pentru a facilita tot ceea ce ţine de traficul pe graniţa de vest.

Premierul a spus, despre fluidizarea traficului la frontiere, pe graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, că sunt aspecte care trebuie coordonate atât la nivel interministerial cât şi interinstituţional naţional, precum şi cu vecinii din Ucraina şi Republica Moldova.

Ciucă a mai spus că au fost stabilite deja măsurile care trebuie luate pentru ca 24 de ore din 7 să poty avea o fluidizare coerentă a traficului de bunuri şi a persoanelor.

”Este foarte important şi am insistat pe acest subiect, ne-am asumat să sprijinim atât partea aceasta de realizare a exportului de produse agricole din Ucraina cât şi partea de aprovizionare”, a mai spus premierul, arătând că Republica Moldova are nevoie de această fluidizare a traficului pentru aprovizionarea cu mărfuri.

Nicolae Ciucă a anunţat că aceste aspecte vor fi analizate într-o şedinţă, joi dimineaţă la sediul Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here