Ciucă, întrebat dacă anul se va încheia cu toţi miniştrii în funcţie: Nu am un glob de cristal

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, că de remaniere este nevoie „ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile”, atât de către miniştri, cât şi de către secretarii de stat. Întrebat dacă anul se va încheia cu toţi miniştrii în funcţie, prim-ministrul a precizat că nu are un glob de cristal. Acesta a evitat să spună dacă este mulţumit de ministrul Vasile Dîncu, dar a precizat că rezultatele obţinute de Ministerul Apărării la Summitul de la Madrid au fost foarte bune pentru noi, scrie News.ro.

„De remaniere este nevoie ori de câte ori nu se îndeplinesc sarcinile şi atribuţiile”, a afirmat, joi, Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la Sinaia, precizând că evaluarea se referă la miniştri şi secretarii de stat.

”Remanierea este un atribut al premierului şi ea va fi făcută în funcţie de rezultatele şi activitatea fiecărui ministru în parte”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Apărării, Ciucă a precizat că „trebuie să ne uită la ceea ce România a reuşit să obţină la Summitul de la Madrid”, MApN fiind „o componentă importantă în demersul politico-militar”.

 

„Până în acest moment există pentru fiecare dintre noi (…) evaluări care pot fi considerate ca pozitive, dar şi evaluări care pot fi considerate a fi negative. MApN este un rezultat foarte bun pentru noi”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă terminăm acest an cu toţi miniştrii în funcţie, Ciucă a declarat: „Am multe responsabilităţi şi instrumente la nivelul Guvernului, dar un glob de cristal nu am să pot să prezic ceea ce se întâmplă până la sfârşitul anului”.

Premierul a explicat că este nevoie de analize, realism şi comunicare pe toate liniile.

„Avem nevoie de analize, avem nevoie de date concrete, avem nevoie de realism şi avem nevoie să comunicăm pe toate liniile, în mod deosebit pe verticală, de asemenea pe orizontală pentru a putea să luăm decizii la a căror punere în practică să participe toată lumea”, a mai precizat şeful Executivului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here