Ciucă, întrebat de motivul absenței lui Cîțu la Kiev

Sursa: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat de ce preşedintele Senatului, Florin Cîţu, nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina, că „au fost două vizite planificate separat”. „Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionat fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost”, a arătat el. Ciucă a adăugat că astfel de vizite într-o zonă de război trebuie să fie planificate „la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte”, transmite News.ro.

Întrebat de ce preşedintele Senatului nu a făcut parte din delegaţia care a vizitat Ucraina, Ciucă a explicat: „Au fost două vizite planificate separat”.

„Este vorba de numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, sigur, condiţionat fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost”, a detaliat premierul.

El a fost întrebat în continuare când a primit invitaţia de a merge în Ucraina, de la cine şi cum a fost stabilită delegaţia.

„Invitaţia am primit-o de la premierul Ucrainei. Ea a fost stabilită pe canalele diplomatice, prin Ministerul Afacerilor Externe. Primele elemente au fost stabilite în urmă cu aproximativ două săptămâni”, a arătat premierul.

Ciucă a precizat că s-a referit la vizita sa când a vorbit despre faptul că a fost planificată în urmă cu două săptămâni.

Întrebat de ce nu s-a ştiut despre faptul că sunt două vizite, el a replicat: „Să se fi ştiut cum?”

„Astfel de vizite într-o zonă de război trebuie să se planifice la un nivel de confidenţialitate cerut de protocolul pe care ţara gazdă îl stabileşte. Sunt chestiuni care ţin de securitatea atât a celor care merg în vizite, cât şi a celor care găzduiesc astfel de vizite şi trebuie să înţelegem că este o ţară în război, liderii – atât premierul, cât şi preşedintele – au un program care nu are ca prim obiectiv primirea de vizite. Şi atunci, în funcţie de disponibilitatea pe care au avut-o, s-a planificat vizita”, a mai explicat Ciucă.

Nicolae Ciucă a vizitat Ucraina împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here