Clotilde Armand anunţă că va convoca din nou Consiliul Local și că instanţa i-a dat dreptate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că instanţa i-a dat drptate, iar primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local pentru a putea rezilia contractul cu Romprest. Primarul anunţă că va convoca din nou Consiliul Local în vederea adoptării proiectului care să permită demararea procedurilor, transmite News.ro.

”Instanţa a decis şi mi-a dat dreptate: Primarul trebuie împuternicit de Consiliul Local al Sectorului 1 pentru a putea rezilia contractul cu Romprest în Justiţie. Pentru că parte din acest contract este Consiliul local. Nu primarul. Ce au spus consilierii PNL după şedinţa de vineri la care nu s-au prezentat? Exact pe dos. Că nu trebuie acordul Consiliului Local”, a scris, luni, pe Facebook, Clotilde Armand.

Aceasta citează din motivarea instanţi: „Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active”.

”Astfel, voi convoca din nou pentru mâine o şedinţă de urgenţă având pe Ordinea de zi acelaşi proiect de hotărâre ca vineri: mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. Sper ca de data asta consilierii PNL şi PSD să se prezinte”, a mai scris Armand.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, vineri, PNL şi PSD că au boicotat şedinţa Consiliului Local în care urma să fie mandatată pentru promovarea unei acţiuni de reziliere a contractului cu Romprest.

În replică, reprezentanţii PNL au susţinut că ”executarea contractului de salubritate ţine doar de primar, iar primarul nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului”.

În Sectorul 1 a fost declarată stare de alertă din cauza situaţiei gunoaielor.

Începe „febra aurului” la Rovina. Canadienii au obţinut avizul de oportunitate şi fac demersuri pentru PUZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here