Clotilde Armand, supărată după ce Nicușor Dan i-a transmis că nu-i poate da parcurile Cișmigiu și Herăstrău: A fost ideea lui!

Clotilde Armand vorbeste in timpul unui protest, desfasurat in Piata Universitatii, in cadrul caruia se cere renumararea voturilor din Sectorul 1, sambata, 11 iunie 2016. Inquam Photos / Adriana Neagoe

Primarul Clotilde Armand a anunţat vineri că va înainta către Municipalitate o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în grija ALPAB, după ce edilul general, Nicuşor Dan, a respins varianta preluării parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu de către primăria locală, informează Agerpres.

Am aflat şi eu din presă că dl primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău şi Cişmigiu… iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului Bucureşti. (…) Sper ca situaţia dezastruoasă a parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului Bucureşti o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB. De asemenea, îl anunţ pe dl primar general că Primăria Sectorului 1 şi-a plătit datoria faţă de Primăria Capitalei şi îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică„, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a menţionat că nu ar fi pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi proiectul privind preluarea parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu dacă nu ar fi avut acordul lui Nicuşor Dan.

Recunosc că este puţin absurd să aflu din presă asta. Dl primar are numărul meu de telefon şi m-ar fi putut contacta să mă anunţe înainte. În condiţiile în care am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl primar general unde am discutat şi am convenit la iniţiativa lui să preluăm noi parcurile Cişmigiu şi Herăstrău pentru a putea face investiţii„, a adăugat Clotilde Armand.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) transmiterea în administrarea autorităţii locale a Parcului „Regele Mihai I al României”, precum şi a Parcului Cişmigiu, aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti, în vederea reabilitării şi modernizării lor.

Primarul general al Capitalei a respins varianta preluării în administrare a celor două parcuri.

Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru. În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB„, a precizat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here