Care sunt argumentele lui Fauci pentru vaccinarea copiilor

Dr. Anthony Fauci, Institutul Național de Boli Infecțioase din Statele Unite, a prezentat trei motive cheie despre care spune că demonstrează de ce persoanele tinere ar trebui vaccinate împotriva COVID-19, relatează CNBC.

Fauci și-a ținut pledoaria în timpul unei prelegeri pe care a ținut-o în cursul acestei săptămâni la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, acesta vorbind despre implicațiile „long Covid” (Covid de durată), beneficiile administrării unei a treia doze a vaccinului anti-Covid și importanța vaccinării copiilor.

„Eu cred că ar trebui să vaccinăm copiii din mai multe motive”, a afirmat Fauci miercuri.

Acesta a susținut, în primul rând, că tinerii sunt „vehicule de răspândire” a coronavirusului, notând că infecțiozitatea variantei Delta continuă să alimenteze apariția de noi cazuri de COVID-19 în contextul în care școlile se pregătesc de redeschidere în toamnă.

Fauci a declarat că situația este deosebit de alarmantă în sudul Statelor Unite, secțiile de terapie intensivă din spitalele de pediatrie ajungând la capacitate maximă în Florida, Texas, Georgia și Mississippi.

„Aproape copleșiți”

Doctorii și epidemiologii se tem că situația s-ar putea agrava și mai mult în cazul în care copiii nu sunt imunizați anti-Covid și școlile nu cer purtarea măștii de protecție.

„Suntem aproape copleșiți. Avem mulți copii în spitale acum”, a spus Fauci, subliniind că mai mulți copii vor muri din cauza COVID-19 decât din cauza gripei, „și vaccinăm copiii împotriva gripei”.

Un al treilea motiv prezentat de Fauci ține de posibilele efecte pe termen lung ale COVID-19.

Nu știm care vor fi efectele asupra nimănui, inclusiv asupra copiilor. Așadar s-ar putea să rămânem consternați că copiii care au fost infectați se vor confrunta cu consecințe pe termen lung pe care nu le înțelegem pe deplin în prezent”, a spus acesta.

Fauci a subliniat însă că nu vrea să pună sub semnul îndoielii decizia luată de Marea Britanie care a decis să nu imunizeze anti-Covid tinerii cu vârsta între 12 și 15 ani, spre deosebire de SUA, Canada, China, Japonia, Israel și numeroase țări din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here