Un bărbat de 35 de ani a furat mai multe reptile dintr-un vivariu din Cluj-Napoca, printre care și un șarpe Boa Curcubeu, el fiind prins în flagrant de către polițiști.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Compartimentul Investigații Criminale, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 35 de ani, din comuna Florești, bănuit de sustragerea de reptile. Astfel, sub pretextul achiziționării a doi șerpi, persoana vătămată și polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului și au identificat un șarpe Boa Curcubeu, acesta fiind cel sustras dintr-un vivariu din Cluj-Napoca. De asemenea, au identificat și un încălzitor pentru reptile, care, de asemenea, ar fi fost sustras din incinta vivariului”, se arată într-un comunicat trimis, duminică, de IPJ Cluj.

Potrivit polițiștilor, prejudiciul este de 1.700 de lei.

Conform investigațiilor efectuate, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, cel în cauza ar fi profitat de lucrările de modernizare care se efectuau în clădirea respectivă și ar fi pătruns fără drept în vivariu de unde ar fi sustras un șarpe de porumb – Corn snake, o șopârlă Gecko Crested, un șarpe Boa Curcubeu și un incalzitor pentru reptile, cauzând un prejudiciu total de circa 1.700 de lei.

Boa Curcubeu – Epicrates cenchria

În urma acțiunii flagrante, s-a reușit recuperarea șarpelui Boa și a încălzitorului pentru reptile, în valoare de 1.100 de lei”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul a fost reținut pentru furt calificat.

În sarcina bărbatului au fost reținute 4 acte materiale de sustragere. În urmă celor constatate, bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut 24 de ore pe bărbat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată”, mai menționează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here