Circulaţia rutieră între Mogoşoaia şi Otopeni se va desfăşura cu restricţii, etapizat, începând de vineri şi până la sfârşitul lunii septembrie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, în perioada 9 iulie – 16 august, se vor realiza lucrări de execuţie pe DNCB între Mogoşoaia şi Otopeni, urmând a se institui restricţii de circulaţie pe acest tronson, pe Calea 1, km 69+810 – km 71+860. Astfel, se va închide circulaţia pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Otopeni – Mogoşoaia

De asemenea, în intervalul 15 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări între km 67+340 şi km 67+663, calea 1 şi calea 2 (Continuare Pasaj Mogoşoaia) în două etape, după cum urmează: Etapa 1 – lucrări pe Calea 1 banda 2 şi Calea 2 banda 2; Etapa 2 – lucrări pe Calea 1 banda 1 şi Calea 2 banda 1.

În plus, în perioada 17 august – 30 septembrie, se vor executa lucrări pe sensul Otopeni – Mogoşoaia, pe Calea 2, km 69+810 – km 71+860. În acest sens, se va închide circulaţia, iar traficul rutier se va desfăşura simultan în ambele sensuri pe câte o bandă de circulaţie pe sensul de mers Mogoşoaia – Otopeni.

Lucrările principale ce se vor executa pe cele două sectoare constau în: frezarea straturilor asfaltice existente pe o grosime medie de 23 – 24 cm; aşternerea a 13 cm strat de bază; aşternerea a 6 cm strat de legătură; aşternerea a 4 cm strat de uzură; amenajarea scurgerii apelor, amenajarea drumurilor laterale şi a acceselor la proprietăţi; execuţia marcajelor.

Reprezentanţii CNAIR precizează, totodată, că, în intervalul 20 iulie – 30 septembrie vor avea loc lucrări şi la Pasajul Superior peste CF de la Otopeni şi se vor institui restricţii între km 0+500 – km 0+800 astfel încât să se menţină două benzi de circulaţie către direcţia A3 şi o bandă de circulaţie către direcţia Mogoşoaia. Astfel, se vor institui restricţii de circulaţie a traficului pe Calea 2, banda 2 – direcţia de mers A3 – Mogoşoaia, înainte de sensul giratoriu premergător pasajului hobanat.

Restricţia va începe cu 100 de metri înainte de sensul giratoriu astfel încât circulaţia să se realizeze pe o singură bandă înainte şi după sensul giratoriu în scopul de a avea două benzi de circulaţie către direcţia A3.

Lucrările principale de la pasaj constau în: refacerea rosturilor de dilataţie; curăţirea şi repararea/recondiţionarea parapetelor pietonale; recondiţionarea parapetului pietonal; curăţirea mantalei de protecţie a hobanelor pe toată suprafaţa acestora; curăţirea şi vopsirea măştilor grinzilor principale pe toată suprafaţa acestora.

„Pentru asigurarea continuităţii, DRDP Bucureşti va executa împreună cu terţi covoare asfaltice pe secţiunile de la km 67+663 – km 69+810 şi km 0+000 – km 1+200. Lucrările de frezare de 4 cm şi aşternere strat nou de uzură se vor executa doar pe timpul nopţii pentru reducerea disconfortului creat de restricţiile necesare execuţiei lucrărilor”, notează CNAIR.

În acelaşi timp, lucrările la partea carosabilă sunt sincronizate cu cele de la proiectul de execuţie pentru „Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti, peste DN1A, astfel încât data de finalizare va fi 1 octombrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here