CNSAS cere Curții de Apel București să constate că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a stabilit într-o notă de constatare că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este colaborator al fostei Securități, scrie Ziare.com.Instituția va sesiza Curtea de Apel București, pentru a confirma sau infirma verdictul.


”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:- art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.


Potrivit Ziare.com, ziarul Bursa scria, anul trecut, că avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociație pe care o conduce, să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.


Direcția de investigații a CNSAS a prezentat concluziile verificării în arhive, iar Colegiul a întocmit și votat, săptămâna trecută, nota de constatare trimisă Curții de Apel București pentru a fi confirmată sau infirmată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here