Colonelul Costică Ionescu, ofițerul care a participat la prinderea ucigașilor Mihaelei Runceanu și Ioan Luchian Mihalea, răpus de COVID-19

Colonelul Costică Ionescu s-a stins din viață, luni seară, la Spitalul Marius Nasta, după ce a fost internat, de urgență, cu probleme respiratorii. Diagnosticat cu noul coronavirus, fostul polițist a pierdut lupta cu boala după ce s-ar fi prezentat prea târziu la medic. Acesta a activat aproape o viață întreagă în cadrul structurilor specializate în cercetarea infracțiunuilor de omor și a pus umărul la prinderea ucigașilor în mai multe dosare celebre. Este vorba, printre altele, despre uciderea Mihaelei Runceanu și a lui Ioan Luchian Mihalea, dar a fost implicat și în ancheta care a dus la identificarea și prinderea criminalului grec Kostas Passaris.

Acum colonel în rezervă, după ce s-a pensionat în urmă cu ceva mai bine de 10 ani, Costică Ionescu a fost unul dintre ofițerii reprezentativi ai Poliției Capitalei. Specializat în instumentarea dosarelor de omor, dar și alte categorii de fapte contra vieții, polițistul a fost un coleg popular.

Albit înainte de vreme, ofițerul era ușor de recunoscut după pletele pe care și le purta strânse într-o coadă lungă. Mulți colegi nici nu-i știau numele de familie. Pentru ei era „Nea Costică de la Omoruri”.

Nea Costică a lucrat la Omoruri peste 30 de ani, timp în care a instrumentat sute de cazuri. Colegii cred că se obișnuise atât de bine cu moartea, încât ajunsese s-o ignore.

Ionescu a ieșit la pensie în 2011 dar în cei zece ani trecuți de atunci nu s-a îndepărtat prea tare de profesia care l-a consacrat și nici de cei care i-au fost colegi.

Colegii lui Costică Ionescu au postat sute de mesaje de rămas bun

În ultima perioadă, polițistul începuse să dea semne de boală, dar, spun apropiații, nu i-a atenție, în sensul în care nu și-a dat seama că ar putea fi COVID-19. A dus boala pe picioare, iar ultima sa apariție publică a fost la un post de televiziune care l-a invitat să comenteze pe marginea tragediei de la Onești.

Surse din anturajul acestuia au declarat pentru Gândul.ro, că după numai câteva zile, Ionescu s-a simțit foarte rău și a fost internat la Spitalul Marius Nasta.

Suferind și de alte afecțiuni, cum este diabetul zaharat, colonelul Ionescu a decedat, luni seară, din cauza insuficienței respiratorii.

Vestea morții acestuia s-a împrăștiat cu repeziciune în rândul foștilor colegi, care au postat sute de mesaje de condoleanțe pe site-urile de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here