Combatant francez, ucis la Bahmut

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Un combatant francez care lupta de partea trupelor ucrainene a fost ucis recent în zona oraşului Bahmut, localitatea asediată de trupele ruse pe frontul din estul Ucrainei, potrivit unor informaţii din presă confirmate vineri de Ministerul de Externe francez, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cotidianul regional francez Ouest-France anunţase pe 22 martie decesul lui Kevin D., un fost lucrător umanitar plecat în urmă cu mai mult de un an să lupte alături de trupele ucrainene după ce Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei.

Combatantul francez în vârstă de circa 30 de ani a fost ucis în circumstanţe neprecizate în apropiere de Bahmut, unde are loc de opt luni o bătălie sângeroasă între trupele ruse şi cele ucrainene.

„Am aflat vestea tristă privind acest deces. Transmitem condoleanţele noastre familiei”, a răspuns agenţiei France Presse Ministerul de Externe de la Paris, confirmând decesul combatantului francez.

La puţin timp după invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în ”legiunea internaţională” a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei ţări. Rusia a avertizat atunci că ”mercenarii” străini capturaţi de trupele sale nu vor beneficia de prevederile Convenţiei de la Geneva cu privire la tratamentul prizonierilor de război.

Numărul străinilor veniţi în Ucraina să lupte în ”legiunea internaţională” nu este cunoscut, şi nici cel al victimelor în rândul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here