„Compania-amiral” de pe piața vinului, în faliment și vândută bucată cu bucată

Sursa: Wikipedia

Activele producătorului de vin Murfatflar sunt vândute pe bucăţi de către lichidatorul judiciar, scrie Ziarul Financiar. Potrivit susei citate, cele mai valoroase active sunt crama, care are un preţ de pornire de 10 milioane de euro (plus TVA), şi cele 370 hectare de vie. În cazul lor, prețul de pornire este de 3 milioane de euro (plus TVA).

La vânzare au fost puse și sediul administrativ al companiei, diverse terenuri şi construcţii, dar şi stocul de băuturi.

Murfatlar a intrat în insolvență acum opt ani, la cerere. La vremea respectivă, compania era cel mai mare producător de vinuri din România, cu afaceri care au ajuns până la aproape 50 milioane euro. În exploatare erau tot atunci aproximativ 3.100 de hectare de viţă-de-vie. Murfatlar a intrat în faliment în 2018. Afacerea a fost controlată de fraţii Emanuel-Corneliu şi Ion Şerban Dobronăuţeanu şi de George Ivănescu.

Ziarul Financiar amintește, în context, că societatea a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane lei. Este și motivul pentru care bunurile în prezent licitate se află sub sechestru asigurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here