Condițiile cerute de USR și UDMR pentru susținerea noului Guvern

Este deja clar că președintele Klaus Iohannis va cere PNL să formeze noul guvern. Marile necunoscute rămân numele premierului și dacă există suficient sprijin în Parlament. Majoritatea care a votat moțiunea de cenzură nu va vota automat și noul executiv liberal. USR și UDMR au pus deja condiții pentru sprijinul lor.

Dan Barna a anunțat în această dimineață, pe Facebook, cele patru condiții pe care pe le pune formațiunea pe care o conduce.

  1. Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
  2. Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
  3. Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.
  4. Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

Doar după îndeplinirea acestora, care s-ar putea realiza într-o singură zi în Parlament, USR va vorbi despre noul guvern, a scris Dan Barna.

Voi merge mâine la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni. Până la sfârșitul acestei zile voi avea o discuție…

Publicată de Dan Barna pe Luni, 14 octombrie 2019

Și UDMR i-a transmis lui Klaus Iohannis propria listă cu dorințe pentru susținerea unui viitorul guvern din partea PNL: fără guvernare prin OUG, redactarea unui proiect de buget pentru anul viitor și organizarea cinstită a următoarelor trei scrutine (prezidențial, local și parlamentar), a scris Mediafax. De asemenea, UDMR a avertizat că se vor decide să voteze sau nu după ce vor vedea programul de guvernare și componențe guvernului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here