Conducerea Universităţii Ovidius a decis verificarea activităţii Şcolii Doctorale de Teologie, unde ÎPS Teodosie e conducător de doctorate

Foto: INQUAM/Costin Dincă

Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa a hotărât, marţi, înfiinţarea unei comisii de analiză pentru verificarea activităţii Şcolii Doctorale de Teologie. Decizia a fost luată după ce, în răspunsul dat Arhiepiscopiei Tomisului de către Patriarhie privind înfiinţarea Mitropoliei, este amintită problema calităţii tezelor doctorale de aici, printre neregulile semnalate aflându-se teze plagiate sau teze conduse de profesori care nu au legătură cu disciplina pe care o predau.

„În cadrul şedinţei Consilului de Administraţie desfăşurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată şi situaţia semnalată de către presă cu privire la activitatea Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Consiliul de Administraţie a hotărât înfiinţarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situaţii”, a transmis Universitatea Ovidius.

În răspunsul transmis de către Patriarhie la solicitarea Arhiepiscopului Tomisului de înfiinţare a Mitropoliei Tomisului şi publicat de G4Media se precizează şi faptul că raportul de activitate al Comisiei de Teologie din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru perioada septembrie 2020 – ianuarie 2021 a evidenţiat că cele mai mari probleme din punctul de vedere al calităţii tezelor doctorale şi al onestităţii ştiinţifice se regăsesc la Şcoala Doctorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.

Astfel, printre problemele semnalate se numără teze plagiate, teze conduse de profesori care nu legătură cu disciplina pe care o predau şi pentru care nu au expertiză academică, deficienţe de redactare a textului, incompleta şi viciata folosire a bibliografiei, reluarea unor teme care au fost deja cercetate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here