Prezentarea PNRR. Marcel Ciolacu amenință cu intrarea PSD în grevă parlamentară

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că senatorii şi deputaţii social-democraţi vor intra în grevă parlamentară în situaţia în care, miercuri, în Parlament prezentarea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu va fi un punct separat pe ordinea de zi.

„Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa acum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament”, a susţinut Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că parlamentarii social-democraţi vor intra în grevă dacă prezentarea PNRR nu va fi un punct separat pe ordinea de zi de miercuri.

„Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară. De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… ZERO lei pentru irigaţii!”, a scris Ciolacu.

 

1 COMENTARIU

  1. Criticilor mei – insirind cuvinte goale ce din coada au sa sune – ne spunea cindva poetul nepereche .Cumva trebuie sa iesim ,ca tara ,din paradigma politicianista ce ne sfisie de atita amar de vreme . Nefiind afiliat politic – netinind parte niciunui partid anume – este lesne de inteles de ce cred ca societatea are nevoie de moment zero .Intreaga clasa politica ar trebui sa puna umarul – este vorba – la urma- urmei – de noi toti- cetateni ai acestei tari .Pe subiectul PNNR confruntarea politica nu isi gaseste rostul .Sunt atit de multe teme unde te poti contrazice real sau doar de ochii lumii , dar in cazul PNNR-ului -cearta frate buna nu-i .Nici guvernul si nici coalitia de guvernare dar nici partidele de opozitie nu se pot confrunta pe spinarea populatiei Romaniei .Bun sau rau doar guvernul este cel care reprezinta ,in acest moment, tara si el este cel care propune Bruxellului toate masurile, indentificate ca necesare , pentru obtinerea fondurilor din PNNR. Rezultatul nefiiind inca cunoscut nu ne putem exprima spre a sti ce va fi aprobat sau ce nu va fi .Urmare a cerintelor presedintelui Iohannis este posibil ca folosirea gazelor naturale si a energiei atomice sa fie parte a unor proceduri ,stabilite in timp ,specifice pentru o perioada finita .Tot atit de posibil este sa fie aprobata si cerinta cu irigatiile . Criticile , de tot felul , pot veni abia dupa votul in parlament (nu cred ca vreun partid are nasabuinta sa voteze impotriva PNNR )si dupa ce rezultatul si decizia Bruxellului va fi facuta publica .Dorinta de a ne certa – pe blana ursului din padure -doar pentru a capta atentia unui anume public este nesustenabila .Ne asteptam cu totii sa faca pace macar pe acest subiect .nu se intimpla in fiecare zi un astfel de moment ce poate duce romania in rindul tarilor civilizate si – DA- trebuie sa intelegem ca banii nu pot fi dati aiurea ci doar pot fi parte a unei intentii negociate cu fiecare natiune din UE in parte . Haideti sa sarim hirtoapa si sa ne punem , doar de data asta , toate oualele in acelasi cos . Un moment national de respiro e binevenit – Nu credeti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here