Consilier prezidenţial ucrainean: Ucraina nu se teme să discute cu Rusia, inclusiv în privinţa statutului neutru. Reacția Kremlinului

Foto: Unsplash

Ucraina vrea pace şi este dispusă să poarte discuţii cu Rusia, inclusiv în legătură cu adoptarea unui statut neutru în privinţa NATO, a declarat vineri pentru Reuters un consilier prezidenţial de la Kiev, Mihailo Podoliak, transmite Agerpres.

„Dacă discuţiile sunt posibile, ele ar trebui să aibă loc. Dacă Moscova spune că îşi doreşte discuţii, inclusiv în privinţa unui statut neutru, nu ne temen de asta”, a transmis el printr-un mesaj text.

„Putem vorbi şi despre asta”, a adăugat el.

„Disponibilitatea noastră de dialog face parte din eforturile noastre continue pentru pace”, a mai spus consilierul prezidenţial.

Kremlinul a transmis vineri că a luat notă de disponibilitatea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a discuta despre un potenţial statut neutru al Ucrainei, dar a precizat că nu poate spune nimic despre posibile discuţii între liderii celor două ţări, informează Reuters.

Spunând că Moscova va analiza oferta lui Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a adăugat că aşteptările Moscovei de la Kiev rămân neschimbate.

Moscova cere de mult timp garanţii că Ucraina nu va adera niciodată la NATO şi nici nu va permite ca Alianţa Nord-Atlantică să desfăşoare trupe şi arme pe teritoriul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here