Consilierul premierului Ludovic Orban, despre coronavirus: Marea majoritate nici nu simt că au virusul

Consilierul premierului, deputatul PNL Virgil Guran, a declarat într-o conferință de presă ținută la sediul PNL Dâmbovița că marea majoritate a oamenilor infectați cu coronavirus nici nu simt că au virusul și că „o răceală este mai grea de dus decât virusul”.

Întotdeauna uitați-vă la statistici, la oamenii din terapie intensivă. Asta contează. Acuma, am destulă experiență, spun eu, în statisticile astea, că sunt acolo. Marea majoritate nici nu simt că au virusul acesta. Adică o răceală este mai grea de dus decât virusul.

Asta este problema pe care trebuie să o avem în vedere în primul rând, câți oameni avem la terapie intensivă și într-adevăr, în momentul în care ajunge la vreo 1.000 de oameni la terapie intensivă, începem să avem probleme de sistem medical în sensul de a asigura ventilație și ce ne trebuie pentru oamenii respectivi”, a spus consilierul premierului Orban, potrivit Digi24.

Virgil Guran a precizat că situația este sub control, însă nu și virusul, iar numărul infecțiilor va rămâne constant.

Situația este sub control doar pentru că reacționăm imediat la ce se întâmplă. Virusul nu îl are nimeni sub control în lumea asta. După părerea mea o să rămânem la numărul asta cu infectările. Dacă s-ar respecta mai mult regulile ar fi mai bine”, a mai declarat Guran.

Referitor la alegeri, Guran a spus că acestea pot fi ținute, dacă nu depășim 5-6.000 de cazuri pe zi.

„Poate fi luată în calcul amânarea alegerilor până în ultima zi. Dacă într-o zi în apropiere apar 5.000 de cazuri, 6.000 de cazuri, clar trebuie amânate. Dar alegerile vor avea loc dacă evulția va fi aceeași, până în 2.000 de infectați într-o zi. Până nu sunt alegerile va fi în continu scandalul asta politic pe care îl vedeți. Ambele alegeri trebuie să aibă loc cât mai repede”, a mai spus președintele PNL Dâmbovița.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here