Containerele pentru pacienți COVID de la Sibiu, în vizorul DNA

Foto: INQUAM/Virgil Siomionescu

Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii COVID-19 de la Sibiu, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul DNA. Procurorii anticorupție de la Alba Iulia au deschis  un dosar penal şi au solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în curtea căruia au fost amplasate containerele, a declarat luni directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase, potrivit Agerpres.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a declarat directorul SCJU Sibiu, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

În luna octombrie, Spitalul Județean Sibiu anunţat că a cheltuit peste 6 milioane de lei pentru aceste containere, în care sunt saloane pentru pacienţi. Banii au fost dați de Consiliul Judeţean.

„Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, anunţat în luna octombrie SCJU Sibiu printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here