Contraatacul lui Cîțu: Parlamentarii PNL nu vor participa la ședința convocată de Orban pentru moțiunea USR-PLUS și AUR. Guvernul sesizează CCR

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Tabăra Cîțu din PNL se repliază după ce Ludovic Orban a convocat plenul parlamentului pentru moțiunea USR-PLUS și AUR. Într-o ședință a conducerii partidului pe care susținătorii premierului au convocat-o s-a decis ca parlamentarii PNL să nu participe la ședință până nu se verifică legalitatea semnăturilor. Anunțul a fost făcut chiar de Florin Cîțu.

„Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se va supune sancţiunilor statutare”, se arată în rezoluția adoptată de liberali, în care se precizează că este exclusă orice colaborare cu PSD.
De asemenea, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională.
 
„Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a spus premierul.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a fost convocat în ședință, joi, de la ora 16.00, pentru moțiunea USR-PLUS și AUR. Decizia este semnată de Ludovic Orban și Anca Dragu.

Ludovic Orban a avertizat de marți că va face acest lucru invocând o decizie a Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here