Contre între Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen „Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

Violeta Alexandru a postat pe pagina sa de Facebook că în Bucureşti se declară multe în legătură cu cazurile de COVID-19, afirmând că selectează şi ascultă oamenii în care are încredere. 

„La ce tensiune e în Bucureşti de câteva zile, de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, binenţeles, ce declară. Oricum, în Bucureşti se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor. Afirmaţii oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcţii, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câştig al meu de când am decis să mă implic în viaţa politică”, a afirmat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru. 

În comentarii la postarea sa, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a venit cu un răspuns, precizând că felul în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri i-a ridicat semne de întrebare. 

„Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul «inovativ» în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare: din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa; din calculul incidenţei la 14 zile au fost «pierdute» vreo două zile. Astea sunt „artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere şi mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel ne furăm singuri caciula minţindu-ne frumos. Bănuiesc că nu ştiai despre «inovaţiile» de mai sus. Asta poate îţi lămureşte de ce am spus zilele trecute că «cifrele sunt altele»”, a transmis Vlad Voiculescu.

Nu este pentru prima oară când ministrul Sănătăţii susţine că datele reale privind cazurile de COVID sunt diferite de cele anunţate  oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here