Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost suspendat definitiv

Sursa: Pixabay

Twitter a suspendat definitiv, vineri, contul preşedintelui SUA, Donald Trump, „din cauza riscului de incitare în continuare la violenţă”, relatează BBC, preluat de News.ro.

Twitter a declarat că decizia a fost luată „după o revizuire atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump”.

Joi, Facebook a decis să nu îi mai permită accesul lui Donald Trump pe platformă până cel puţin după învestirea noului preşedinte, programată pentru 20 ianuarie, a anunţat CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg.

Într-un comunicat transmis joi, Zuckerberg a spus: „Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să îşi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legitimă a succesorului său ales, Joe Biden”.

„Decizia lui de a-şi folosi platforma pentru a încuraja şi nu a condamna acţiunile susţinătorilor lui de la clădirea Capitoliului a tulburat, pe bună dreptate, oamenii din SUA şi din lume. Credem că riscurile de a-i permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt prea mari”.

Zuckerberg a completat: „Astfel, extindem blocarea impusă conturilor lui de Facebook şi Instagram pe termen nedeterminat şi pentru cel puţin următoarele două săptămâni, până ce transferul de putere este finalizat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here