Sursa foto: Wikipedia

Ministrul apărării, Mark Esper, a aprobat o solicitare astfel încât armata americană să ofere adăpost pentru cel mult 1.000 de persoane, oameni care au călătorit în afara țării și ar putea fi nevoiți să intre în carantină pentru a preîntâmpina răspândirea coronovarius, a anunțat sâmbătă seara Pentagonul.

Solicitarea de a pune la dispoziție câteva adăposturi care să poată găzdui cel puțin 250 de persoane până la 29 februarie a fost înaintată de ministerul sănătății. Până acum, SUA au raportat doar 8 cazuri de infectare cu virusul din China.

La cerere, Departamentul de Apărare (DOD) va furniza doar adăpost, în timp ce depăartamentul Sănătate va fi responsabil de îngrijirea persoanelor, transport și securitatea celor evacuați. Personalul DOD nu va fi în contact direct cu cei evacuați, iar aceștia nu vor avea acces la nicio altă locație cu excepția adăpostului la care au fost repartizați. În conformitate cu regulile CDC (centru de Control și Prevenție a Bolilor), toate persoanele vor fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în declarația Pentagonului, potrivit CNN și Reuters.

În cazul depistării unor persoane infectate, acestea vor fi transportate la un spital civil local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here