Coronavirus | Revolte soldate cu șase morți în închisorile italiene

Şase deţinuţi au fost ucişi într-o revoltă desfăşurată într-un penitenciar din nordul Italiei şi mai mulţi gardieni au fost luaţi ostatici în alte închisori în acţiuni de protest contra măsurilor luate de autorităţile italiene pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, printre care restricţionarea vizitelor la deţinuţi, transmite luni Reuters, preluat de Agerpres.

Guvernul de la Roma a impus măsuri extrem de dure mai ales în regiunile nordice ale Italiei, zona cea mai afectată de epidemia de coronavirus care a cauzat deja, până duminică seara, moartea a 366 de persoane în Italia.

Într-un interviu TV, şeful administraţiei penitenciarelor din Italia, Francesco Basentini, a anunţat că trei deţinuţi au murit în interiorul unei închisori din oraşul Modena, iar ceilalţi trei după ce au fost transferaţi din închisoare.

”Au fost mai multe revolte în penitenciarele din ţară”, a spus Basentini.

Ministerul Justiţiei italian a afirmat că mai multe închisori au fost avariate din cauza incendierilor voluntare.

Guvernul italian a dat duminică o ordonanţă de urgenţă prin care a impus restricţii asupra contactelor directe între deţinuţi şi familiile lor. Astfel, până la 22 martie sunt permise doar convorbirile telefonice şi alte metode de comunicare la distanţă între deţinuţi şi rudele lor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here