Rusia a pus capăt sâmbătă posibilităţii pentru chinezi de a intra fără viză pe teritoriul său în scop turistic şi a încetat să le mai livreze vize de lucru din cauza epidemiei de pneumonie virală, informează AFP, citată de Agerpres.

Aceste măsuri urmăresc „să asigure securitatea ţării, să protejeze sănătatea publică şi să împiedice răspândirea noului coronavirus”, a scris guvernul rus pe pagina sa de internet.

Acest document oficial, datat vineri, precizează că FSB, serviciile de securitate ruse care controlează şi poliţia vamală, va pune capăt turismului fără viză sâmbătă, la miezul nopţii.

Din 2000, grupurile de turişti chinezi aveau dreptul să călătorească în Rusia fără viză.

Guvernul a decis de asemenea ca Ministerul de Interne şi Ministerul de Externe să înceteze să le mai acorde vize de lucru cetăţenilor chinezi.

Ministerul de Externe trebuie să explice Chinei că acest măsuri „sunt cauzate de circumstanţe excepţionale şi nu sunt decât provizorii”.

Boala, care se propagă din decembrie pornind din oraşul chinez Wuhan, a contaminat aproape 12.000 de persoane în China continentală, unde 259 de persoane au murit, conform unui bilanţ oficial de la 1 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here